Alle artikelen
Richtlijn

Richtlijnen Sportmedisch Handelen 2015

01 januari 2015 in Algemeen , Beleid

Vereniging voor Sportgeneeskunde
De Vereniging voor sportgeneeskunde (VSG) kent al jaren de Richtlijnen voor artsen omtrent het sportmedisch handelen. aanleiding voor de herziening van de Richtlijnen is het verschijnen van het eindrapport ‘Meedoen of stoppen’ van de commissie Anti-Doping Aanpak geleid door Winnie Sorgdrager . Dit rapport zet aan tot het werken aan een dopingvrije sportcultuur in Nederland. Met het oog hierop heeft het bestuur van de VSG, samen met de Dopingautoriteit en NOC*NSF, de Medisch Ethische Commissie van de VSG gevraagd de Richtlijnen te herzien. Bij die gelegenheid is tevens gekeken naar verschillende andere onderdelen van de Richtlijnen die aan herziening toe waren met dit document tot gevolg.
VSG Richtlijn, monodisciplinaire richtlijn (2015). E. Goedhart, I. van Hilvoorde, O. de Hon, C. Ottevanger, E. Schoots, H. Smid, P. Verstappen. Trefwoorden: algemeen, verantwoordelijkheden, begeleider, medisch technisch handelen, doping, vechtsporten, jeugd, medische keuringen,

Dit artikel is alleen beschikbaar voor leden

Dit artikel is alleen beschikbaar voor leden. Wilt u onbeperkte toegang tot alle artikelen en vier keer per jaar ons vakblad Sport & Geneeskunde ontvangen? Word dan lid van het platform.

Word nu lid!

Uw inloggegevens vergeten?