Over ons

De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) is de wetenschappelijke vereniging voor sportartsen en andere artsen met interesse in de sportgeneeskunde. De VSG houdt zich bezig met belangenbehartiging, kwaliteit van de sportmedische zorg, kennisoverdracht en informatieverstrekking, sportmedische infrastructuur en samenwerking en wetenschappelijke ontwikkeling van het vakgebied. 

De sportgeneeskunde zet zich in voor het positief houden van het ‘gezondheidssaldo’ van sport en bewegen. Goede advisering op het gebied van preventie en vroegtijdige onderkenning van de nadelige gevolgen van sporten en bewegen kunnen de nadelige gevolgen in ernst en/of omvang vermeden dan wel beperkt worden. Binnen de sportgeneeskunde is veel kennis en expertise aanwezig waar zowel bewegende mensen en sporters als chronisch zieken van kunnen profiteren. De sportgeneeskunde zet zich al jaren in voor het verstrekken van sportmedische informatie en tools aan sporters via sportzorg.nl. Graag deelt de sportgeneeskunde de aanwezige kennis en expertise ook met aanpalende specialismen zodat zij daar in hun dagelijkse praktijk van kunnen profiteren en de samenwerking tussen de sportgeneeskunde en de andere specialismen kan worden verbeterd.

Arko Sports Media B.V. is uitgeverij van vakinformatie op het gebied van sport. Het team van ASM zet zich met passie in op de markten Bestuur & Management, Accommodatie & Beheer, Gezondheid & Beweging, Coaching & Officials, Topsport & Talentontwikkeling, Recreatie & Vrije tijd en Biografieën & Human interest.

Arko Sports Media stelt zich sinds 2001 ten doel het kennisniveau in de sport te verhogen en de kennisoverdracht te bevorderen. De uitgeverij beschikt over een indrukwekkend portfolio, bestaande uit diverse vakbladen en studieboeken, websites, e-zines, multimediale platforms (zoals SPORTNEXT.nl), studiereizen, congressen en Live Sessies. Met Kenmerk Educatief begeeft ASM zich ook op de educatieve markt, onder andere op het gebied van gezonde leefstijl (zoals het project Lekker Fit! voor basisscholen en DOiT voor vmbo-scholen in Nederland).

Arko Sports Media is marktleider waar het gaat om het uitgeven van vakinformatie in de sport en heeft een groot aantal opdrachtgevers en partners, zoals landelijke sportorganisaties, lokale, regionale en landelijke overheden, hogescholen, universiteiten, wetenschappelijke instellingen en andere kennisinstituten.